Transplant de gene



Procedura, inventata de industria produselor pentru alopecie, se adreseaza in special reprezentantelor Evei, preocupate dintotdeauna sa aiba ochii cat mai seducatori, umbriti de o pereche de gene lungi si dese.

Implantul de gene este, fara indoiala, o lovitura de succes pe piata operatiilor estetice, permitand femeilor sa renunte la costisitoarele tuburi de mascara sau la genele false. "Genele lungi si dese sunt un semn universal al frumusetii. Implanturile fac pentru ochi ceea ce operatiile de marire a sanilor fac pentru corpul feminin", spune doctorul american Alan Bauman, unul dintre pionierii acestui tip de interventie.

In cursul procedurii, medicii fac o mica incizie la baza dorsala a capului pentru a recolta circa 30-40 de foliculi de par. Acestia sunt implantati cu foarte multa migala, unul cate unul, la baza pleoapelor.

Pentru operatie este nevoie doar de o usoara sedare generala si anestezii locale. Costul unei interventii la un ochi se ridica la 3.000 de dolari. Pe de alta parte, exista si mici neplaceri.

Fiind vorba despre implant de foliculi capilari, parul creste fara oprire si trebuie tuns, iar uneori curbat.

Totodata, pentru pacientii care au parul ondulat, implanturile pot arata destul de ciudat.

Tehnica a fost aplicata initial pacientilor care sufereau de pe urma unor arsuri sau a malformatiilor congenitale ale ochiului. Astazi, implanturile de gene sunt in proportie de 80 la suta comerciale.

"Cand am aflat de operatia asta, am facut-o imediat. Cred ca genele sunt minunate, niciodata nu ai destule", spune Erica Lynn, o americanca de 27 de ani care se saturase de extensiile false de gene.


 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • raluca pe 28 Apr 2009, 13:08
    unde se face aceasta operatie in Europa?

    ma incanta articolul..

    0
    0

  • mirabela pe 12 Nov 2008, 20:30
    Super!

    super! VA ROG MULT DACA STITI VREO CLINICA IN ROMANIA, SA-MI DATI SI MIE ADRESA. MULTUESC MULT!

    0
    0

  • mary pe 20 Feb 2008, 17:15
    Super cool

    Este exceptional, as vrea si eu sa-mi fac. Pls daca este vreo clinica in Romania sa-mi spuneti si mie. Merci mult.

    0
    0

  • georgeta pe 12 Feb 2008, 20:50

    Ce pot spune e super, caut de foarte mult timp o clinica, as vrea si eu sa imi fac daca se poate sa imi spune-ti si mie daca in Romania se face si adresa va rog eu mult, multumesc.

    0
    0

  • raluca pe 30 Dec 2007, 17:54

    Sincer vroiam si eu sa-mi fac dar dupa ce am citit articolul m-am razgandit. Pentru cat costa mi se pare o tampenie. Mai bine mai astept cativa ani pana se descopera ceva mai bun.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod