Testări medicale gratuite pentru vârstnici pe 1 octombrie


Facebook Twitter Comenteaza
Testări medicale gratuite pentru vârstnici pe 1 octombrie
Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice se sărbătoreşte anual la nivel mondial pe data de 1 octombrie. Cu această ocazie, Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan”, cu sprijinul companiei Zentiva, organizează un eveniment dedicat persoanelor vârstnice, oferindu-le acestora testări medicale gratuite pentru: depistarea osteoporozei, determinarea glicemiei, a tensiunii arteriale şi a colesterolului.

Evenimentul promovează necesitatea analizelor medicale periodice din timp, ca metodă demonstrată de prevenţie a diverselor afecţiuni cronice precum: diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, osteoporoza.

Testările se vor realiza sâmbătă, 1 octombrie, în intervalul orar 09.00-18.00, la Sediul Otopeni al Institutului.
Deoarece numărul de locuri este limitat, persoanele care doresc să participe trebuie să sune în perioada 26-30 septembrie la numărul 0736.077.077 pentru a se programa.
Participarea fiecărei persoane va fi posibilă numai pe baza programării telefonice anterioare. Rezultatele testelor şi recomandările medicale vor fi comunicate atât în cadrul evenimentului, cât şi printr-o evaluare scrisă detaliată şi trimisă ulterior participanţilor prin poştă. Persoanele cu risc vor fi direcţionate către medici specialişti. Transportul către şi de la locaţie este asigurat de către organizatori cu ajutorul autocarelor care vor pleca din Piaţa Charles de Gaulle, sâmbătă, 1 octombrie, începând cu ora 08.30.
Ora şi locul îmbarcării vor fi comunicate fiecărui participant în momentul realizării programării telefonice.

"Este o certitudine faptul că influenţa procesului de îmbătrânire asupra stării de sănătate şi a calităţii vieţii depăşeşte cu mult efectele oricărei afecţiuni cunoscute, din această perspectivă vârsta în sine putând fi considerată drept principalul factor de risc pentru marea majoritate a bolilor cronice. Mă refer la boli cardiovasculare, renale, diabet zaharat, osteoporoză. Ţinând cont de faptul că vârsta nu este un element modificabil, avem responsabilitatea foarte importantă de a preveni şi amâna apariţia acestor afecţiuni şi a complicaţiilor lor prin derularea de programe practice de educaţie şi prevenţie pentru pacienţi",
a declarat Directorul Medical al Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan”, Conf.
Dr. Gabriel Prada.

"Posibilitatea de a modifica viteza de îmbătrânire la oameni ar avea efecte mult mai bune decât eradicarea neoplaziilor, a afecţiunilor cardiovasculare şi a diabetului zaharat luate împreună. Influenţarea procesului de îmbătrânire, considerat ca o reducere progresivă a rezervelor funcţionale, iniţiată la noi de către doamna profesor Ana Aslan, o continuăm şi astăzi în cadrul Institutului cu ajutorul Gerovital H3®. Prin tratamentele pe care le utilizăm, putem modula mecanismele implicate în fenomenele de îmbătrânire la nivel celular şi molecular, influenţând totodată mecanisme frecvent implicate în bolile cronice degenerative adesea întâlnite la vârstnici"
, a subliniat domnul Conf.
Dr. Prada.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod