Televizorul dauneaza grav... inimii

Facebook Twitter Comenteaza
Televizorul dauneaza grav... inimii

Riscul de a suferi o moarte subita creste cu pana la 46% pentru persoanele care se uita la televizor 4 ore pe zi fata de cele care nu petrec mai mult de doua ore zilnic in fata acestuia.


Nu este vorba de faptul ca aparatul in sine este daunator, ci ca oamenii fac din ce in ce mai putin miscare. Cifrele sunt valabile si pentru cei care stau in fata calculatorului sau conduc multe ore pe zi, avertizeaza cercetatorii de la Baker IDI Heart and Diabetes Institute.

Viata sedentara ne pune inima in pericol, se arata in studiul australian publicat in revista Circulation.

Timp de 7 ani, din 1999 pana in 2006, specialistii au analizat obiceiurile de viata in cazul a peste 8.000 de persoane cu varsta peste 25 de ani.
Toti acestia au fost impartiti in 3 grupuri, in functie de numarul de ore petrecute la televizor: mai putin de 2 ore, intre 2 si 4 ore, peste 4 ore. In cei 7 ani au murit 284 de persoane, 87 din cauza unor boli de inima. S-a constatat ca riscul de moarte prematura din cauza bolilor cardiovasculare creste cu 46% la persoanele care petrec mai mult de 4 ore pe zi in fata televizorului, fata de cei care se uita la televizor mai putin de 2 ore zilnic.

"Potrivit calculelor noastre, fiecare ora de sedentarism creste riscul mortii premature cu 11% si al decesului prin boli cardiovasculare cu 18%.
De aceea este foarte important sa incepem sa facem miscare",
a declarat David Dunstan, unul dintre coordonatorii studiului.  

Sursa: Corriere della sera

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod