Studii pentru descoperirea medicamentului pentru cancerul de san ereditar

Un studiu international va fi inceput de organizatiile Breakthrough Breast Cancer si Cancer Research din Marea Britanie si vor fi testate pacientele cu cancer de san mostenit genetic

Scopul studiului este de a compara carboplatin, un medicament care contine platina folosit incorect pentru tratarea cancerului si tratamentul standard - chimioterapia. Aproape 5% dintre cazurile de cancer mamar apar in cazul femeilor cu antecendete in familie. In 75% dintre cazurile acestor familii, cancerul de san a cauzat mutatiile unor gene cunoscute sub numele de BRCA1 si BRCA2, iar femeile care au mostenit aceste gene prezinta un risc ridicat cu pana la 85% de a dezvolta cancer de san pana la varsta de 70 de ani.
Si cu toate ca s-au inregistrat progrese in depistarea si tratarea timpurie a cancerului mamar, aproximativ 25% dintre persoanele afectate se pot confrunta cu o regresie a bolii. Pentru studiul care va fi efectuat se vor alege persoanele diagnosticate cu mutatii ale genei BRCA1 sau BRCA2 si care au prezentat o regresie a bolii intr-o alta parte a corpului. Experimentul va consta in monitorizarea a pste 150 de femei din Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii si Australia si se va intinde pe o perioada de 4 ani de zile.
Participantele vor fi tratare cu carboplatin (sau cel mai recent medicament de pe piata), chimioterapie sau docetaxel.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod