Statul da ultimele vaccinuri gratis



300.000 de batrini, copii si bolnavi sint asteptati la medic pentru a fi vaccinati gratuit impotriva gripei. Pentru restul populatiei, vaccinul costa 40 de lei.

Medicii asteapta la vaccinari antigripale gratuite inca 300.000 de persoane din grupele vulnerabile: copii, batrini si bolnavi.

Pina acum au fost vaccinate gratuit antigripal 2,5 milioane de persoane. Pentru sezonul 2006-2007, MSP a achizitionat 2,85 de milioane de doze de vaccin gripal, cea mai mare cantitate de vaccin din ultimii zece ani.

Grupele de risc

Gripa afecteaza in jur de 20% din populatie in fiecare an, iar vaccinarea este recomandata tuturor persoanelor cu virste peste sase luni.

Exista insa categorii de persoane carora, din cauza starii de sanatate, vaccinarea le este necesara. Pacientii cu risc crescut sint cei cu afectiuni cardiace, pulmonare, diabet, copiii si pacientii cu virste peste 65 de ani. Este cunoscut faptul ca, la vaccinarea persoanelor de virsta inaintata, raspunsul imun este mai scazut. Totusi, vaccinarea este recomandata in primul rind acestora, deoarece reprezinta grupul de populatie care este cel mai susceptibil la complicatii.

Vaccinarea permite sca-derea drastica a numarului de complicatii cu aproximativ 60% si a situatiilor de deces din cauza gripei cu aproape 80% la aceasta categorie de populatie

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod