Simptomele Alzheimerului pot să apară de la 45 de ani

Facebook Twitter Comenteaza
Simptomele Alzheimerului pot să apară de la 45 de ani

Dacă înainte bolile de memorie şi Alzheimer apăreau doar la persoanele cu vârsta peste 70-75 de ani, specialiştii avertizează că simptomele Alzheimerului pot sa apară şi la vârsta de 45 de ani.

 

Specialiştii enumeră printre cauzele care au condus la scăderea vârstei de apariţie a simptomelor: anxietăţile şi depresiile netratate la timp, stresul social şi stresul profesional, criza economică şi nesiguranţa zilei de mâine şi a viitorului, alimentaţia nesănătoasă, tulburările afective, automedicaţia (administrarea medicamentoasă improprie, pe termen lung), lipsa de comunicare, dezechilibrele hormonale importante şi traumatismele cranio-cerebrale.

În ultimul an, numărul celor care suferă de tulburări anxios-depresive a crescut cu 25%.  90% din cei care au tulburări anxios-depresive pe care nu le recunosc şi pe care nu le trateaza fac depresii.

O depresie netratată timp de 6 luni duce la boala de memorie, care poate să apară la unul din doi pacienţi cu depresii netratate.

În prezent, 10% din populaţia vârstnică din România este afectată de boli de memorie, iar până în anul 2025, 40% din populaţia ţării va fi vârstnică.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod