S-a descoperit proteina care favorizeaza metastazele la creier

O echipa de cercetatori britanici au o solutie pentru a impiedica raspandirea celuelor canceroase in creier, titreaza BBC News.
O proteina numita "integrin" favorizeaza atasarea celulelor canceroase de vasele sangvine cerebrale, prin urmare un medicament care sa blocheze activitatea acestei proteine ar putea impiedica raspandirea tumorilor la creier. O mare parte dintre persoanele afectate de cancer pot sa se confrunte cu formarea metastazelor la creier, sustin cercetatorii.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford au investigat cu atentie modalitatile de raspandire a celulelor canceroase si au descoperit ca in peste 95% dintre cazuri, aceste celule se dezvolta in peretele vaselor sangvine cerebrale, nicidecum pe celulele nervoase cum se credea pana acum.


Cu toate acestea, cercetatorii sustin ca va mai dura pana la realizarea unui nou tratament pentru metastazele la creier. "Am descoperit proteina de care se folosesc celulele canceroase pentru a se ancora in vasele sanvine cerebrale. Acum nu ne ramane decat sa venim cu un medicament care sa tinteasca aceasta proteina si sa impiedice dezvoltarea metastazelor la creier", declara dr. Shawn Carbonell, coordonatorul studiului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod