Rautatea, mostenita genetic



Comportamentul agresiv si distructiv al unor copii este inscris in ADN-ul acestora, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani. Copiii care mint se comporta in mod tiranic sau au tendinta de a se certa permanent cu cei din jurul lor au mostenit aceste trasaturi pe cale genetica. Cercetatorii spun ca anumiti copii se vor comporta in mod agresiv indiferent de cata dragoste si ingrijire primesc in mediul in care se dezvolta. La studiu au participat perechi de gemeni identici, care impart acelasi bagaj genetic, si non-identici care impart doar jumatate din gene.
Conform specialistilor americani, trasaturile comportamentale sunt mostenite la fel ca si culoarea parului sau a ochilor. Oamenii de stiinta au mai descoperit si cel putin patru gene care ar putea predispune la un comportament de infractor.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristina pe 7 Feb 2007, 18:46
    Se mosteneste - este sigur

    Am intalnit multe familii cu rautate nativa. Copii i-au mostenit intocmai pe parinti.Ceea ce vad acasa, copie si fac mai departe la casa lor. Sunt sigura.

    0
    0

  • dr_psy pe 6 Feb 2007, 23:01
    Dar mai e si trasatura de familie, nu?

    Si nu ma refer la transmiterea verticala ci la faptul ca "cine se aseamana se aduna". Adica, in general ambii soti sunt sau devin rai. Normal ca nici copilul nu e departe de ei.

    0
    0

  • Miruna TATARU pe 6 Feb 2007, 19:38
    Dr.

    Mult prea pe scurt! Cred ca ar fi utila precizarea sursei de provenienta a acestor informatii si oferirea, pentru cei interesati, de trimiteri pentru aprofundare. Cred ca multi dintre noi le-am utiliza.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod