Protejeaza-ti copilul de accidentele casnice!

Facebook Twitter Comenteaza
Protejeaza-ti copilul de accidentele casnice!

Accidentele casnice sunt principalul motiv pentru care copiii sub 3 ani ajung la camera de garda si aproape 70% din copiii care isi pierd viata in accidente casnice au sub 4 ani. Copiii mici prezinta cel mai mare risc de a suferi accidente casnice pentru ca isi petrec o mare parte a timpului in interiorul casei.

Campania Good Homes "Copiii acasa" isi propune ca timp de 2 luni sa familiarizeze adultii, parintii si viitorii parinti cu conceptul de "casa sigura pentru copii" si cu ce presupune acesta: metode, concepte, mijloace prin care putem contribui la preventia accidentelor casnice.

"Implicarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu in campanii si activitati de prevenire a accidentelor casnice la copil este o constanta in timp si o misiune care porneste din grija si dragostea pentru copii si din nevoia de a aduce parintilor cat mai multe informatii de natura sa apere viata, integritatea si sanatatea copiilor.
(...) Covarsitoarea majoritate a acestor situatii grave pe care noi le numim "accidente" pot fi cu usurinta prevenite prin informarea parintilor si prin evaluarea mediului casnic in raport cu potentialele pericole. Copiii de varsta mica depind in totalitate de calitatea ingrijirilor pe care le primesc in familie, de calitatea mediului.(...) In Romania, copiii de varsta mica sunt implicati in accidente casnice de aproximativ 3 ori mai frecvent decat in tari central europene",
a declarat prof.
Dr.Dan Mircea Enescu Director SCUC "Grigore Alexandrescu".

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod