Proteina care lupta impotriva afectiunilor oculare

Un medicament care lupta impotriva a doua dintre principalele cauze care duc la orbire, a avut rezultate excelente in experimentele pe soareci de laborator.
A reusit sa previna deteriorarea vaselor de sange care pot cauza orbirea, activand o anumita proteina care se afla in ochi. In acest studiu au fost analizate doua dintre cele mai intalnite afectiuni legate de problemele vaselor de sange: degenerescenta maculara si retinopatia diabetica.

Studiul efectuat de Universitatea din Utah, publicat in "Nature Medicine", a oferit informatii folositoare si in tratarea altor boli.

Cercetatorii au identificat o proteina numita Robo4 care se pare ca joaca un rol important in dezvoltarea vaselor de sange.


La soarecii de laborator, medicamentul a reusit sa previna deteriorarea vaselor de sange si, in unele cazuri, chiar sa stopeze. Desi acest experiment nu demonstreaza ca acelasi lucru se poate intampla si la oameni, sau ca nu va avea efecte secundare, expertii au declarat ca acest studiu a fost un adevarat succes. Acestia considera ca va mai dura cativa ani pana un medicament va aparea pe piata.

Oamenii de stiinta si din alte domenii se declara interesati de posibilitatile pe care le ofera aceasta proteina.
Deja se cauta metode prin care sa se foloseasca de prezenta acestei proteine pentru a se gasi noi medicamente pentru cancer.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lavi_vali pe 18 Mar 2008, 10:07
    Proteina care lupta impotriva afectiunilor oculare

    Buna ziua, exista informatii care arata in ce aliment se gaseste aceasta proteina numita Robo4 ? As dori sa fiu informata, multumesc, astept raspuns.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod