Pestele veninos care terorizeaza Litoralul

Facebook Twitter Comenteaza
Pestele veninos care terorizeaza Litoralul

Peste 20 de persoane au fost intepate de un peste veninos, iar specialistii atentioneaza ca aceasta intepatura poate sa fie mortala.

 

Specialistii au identificat vietatea ca fiind dragonul de mare, un peste care are pe partea dorsala patru spini prin care elibereaza o substanta toxica. Simptomele care se declanseaza de la intepatura sunt foarte grave: de la palpitatii, delir, voma pana la soc anafilactic si deces.

"Persoanele intepate de acest peste, dragonul de mare, trebuie sa mearga neaparat la medic. In urma intepaturii, victimele pot prezenta palpitatii, delir, voma", precizeaza pentru Realitatea.net, dr. ing. Simion Nicolaev, directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Marina "Grigore Antipa".

 

Credit foto: Realitatea TV

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cris pe 29 Iul 2010, 11:47
    peste problema ;)

    tocmai m-am intors din grecia unde am fost la mare. in marea mediterana exista foarte multe stanci aproape de tarm, unde veti putea vedea o multime de arici de mare - care inteapa daca ai calcat pe ei - nu sunt veninosi, dar produc un disconfort destul de mare. in cazul in care ai calcat pe ei, tepii lor se rup si raman in piele. ideea e ca nu-i poti scoate asa usor ci trebuie sa astepti cateva zile pana cand organismul ii respinge automat deoarece se infecteaza un pic locul din jurul lor. CONCLUZIE: gasiti in comert incaltaminte speciala pentru a putea calca in siguranta pe stanci si/sau in mediu acvatic - au o talpa realizata dintr-un fel de cauciuc sau silicon prin care nu patrunde nimic. tot ce trebuie sa faceti este sa nu atingeti in mod voluntar vietuitoarele pe care nu le recunoasteti. VACANTA PLACUTA in continuare si nu uitati ca planeta e vie asa ca astfel de fenomene sunt normale!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod