Persoanele cu cancer vor avea un tratament personalizat

Este aproape imposibil ca medicul sa ii spune persoanei care sufera de cancer daca organismul sau va raspunde, sau nu la terapie. Acest lucru s-ar putea schimba odata cu descoperirea unei semnaturi genetice care vor prezice modul de tratamentu pentru fiecare forma de cancer.
Totodata, prin descoperirea acestei semnaturi genetice pot fi identificati pacientii care au nevoie de medicamente sau radioterapie, si cei care pot fi tratati prin metode mai putin agresive.

Andy Minn de la Universitatea din Chicago si colegii sai au descoperit ca mai multe forme de cancer prezinta anormalitati la genele 49, cunoscute sub denumirea de IFN - referindu-se la rezistenta semnaturii ADN-ului la leziuni. (IRDS).

Dupa aceasta observatie, cercetatorii au analizat 34 de celule canceroase diferite si cateva forme de cancere umane.
 

Rezistenta ADN-ului a fost asociata cu rezistenta la radioterapie a celulelor din anumite forme de cancer. "Prin aceasta descoperire suntem cu un pas mai aproape de tratamentul personalizat pentru cancer, si tinteste spre imbunatatirea eficientei chimioterapiei si radioterapiei", a declarat o sursa de la Cancer Research UK (CRUK).

Intr-un alt studiu, Jason Carroll de la CRUK's Cambridge Research Institute si colegii sai au descoperit cum cancerul de san devine rezistent la medicamentul tamoxifen.
Acest fapt poate conduce la descoperirea unui nou medicament si la noi moduri de investigare a pacientilor care nu raspund la tratamentul cu tamoxifen.

Sursa: Newscientist.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod