Oare cafeaua de dimineata este sursa ta de energie?



Cafeaua pe care o bei dimineata s-ar putea sa nu fie tocmai un energizant pentru tine, sugereaza ultimele cercetari in domeniu. Cercetatorii de la Universitatea Bristol din Marea Britanie au realizat un studiu in urma caruia au descoperit ca un aport zilnic de cofeina te face mai energic decat in mod normal. Rezultatele prezentate au aratat ca numai in cazul persoanelor care au evitat cafeaua o perioada, cafeina isi face efectul scontat. Cu toate ca participantii la studiu au declarat ca simt o stare de alerta in urma consumului de cafeina dimineata, expertii au precizat ca este vorba doar despre punerea in functiune normala a organismului dupa o noapte de odihna.
De asemenea, mai adauga ca bautorii inraiti de cafea nu au o stare mai alerta decat cei care nu consuma cafeina. "Simtim cu siguranta o stare de agitatie dupa cafeaua de dimineata, dar asta nu se datoreaza cafeinei, ci capacitatii organismului de a reveni la viata. Starea de agitatie pe care o simti este exact aceasta trezirea la viata a organismului, mai degraba decat intrarea lui intr-o stare de alerta peste limita normala", sustine Peter Rogers, coordonatorul studiului.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • felicia ghidel pe 9 Mar 2007, 10:52
    cafeaua de dimineata

    cafeaua de dimineata ma trezeste la viat ma scol din pat numai la gandul unei cafele

    0
    0

  • alexandra pe 8 Mar 2007, 14:44
    :D e adevarat

    eu am renuntat de 1 saptamana la cafea si ma simt la fel de energica k si inainte(si inainte beam 3-4 cafele pe zi) :D..asa k..succes..la cine vrea sa renuntze!! :D

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod