Noi sperante in tratamentul Hepatitei B cronice

Virusul hepatitei B este de 100 de ori mai contagios decat HIV, virusul care determina SIDA.
Hepatita cronica B este o boala cu potential letal mare si o problema serioasa de sanatate publica globala. In intreaga lume, peste 2 milioane de oameni sunt infectati cu virusul hepatitei B, iar intre 350-400 milioane de oameni sufera de hepatita cronica B. Din acesta cauza hepatita B este a 10-a cauza de mortalitate in lume, complicatiile acestei boli provocand peste 1,2 milioane de decese anual.

Studii recente au aratat ca pacientii cu hepatita B cu un nivel ridicat al incarcaturii virale sunt expusi in viitor unui risc crescut de a dezvolta ciroza si cancer de ficat, de fapt, infectia cu acest virus este cauza principala a cancerului hepatic.
Masurarea incarcaturii virale (nivelul virusului hepatitic B din sange) poate fi o metoda buna pentru a prognoza daca infectia cu virusul hepatitei B prognozeaza catre afectiuni serioase ale ficatului si chiar catre cancer de ficat.

Un nou medicament pentru tratarea si prezenirea hepatitei B a intrat pe piata romaneaca, este vorba despre Baraclude, medicament produs de compania Bristol-Myers Squibb.

Beneficiile sustinute de studiile clinice referitoare la Baraclude dovedesc potentialul acestuia de a incetini progresia catre cronicizare a infectiei cu virusul hepatitei B.
Acest lucru a fost dovedit in 3 studii clinice la pacienti, care au fost expusi altui tratament cu antivirale orale, si la pacienti care au dezvoltat rezistenta la lamivudina, un alt tratament folosit in tratamentul hepatiei B. Acesti pacienti erau infectati cu tulpina salbatica a virusului si cu virusul mutant, avand afectiunii compensate ale ficatului.

Dupa 46 de saptamani de tratament, si la 2 ani in cazul celor cu raspuns viral initial, Baraclude a obtinut rezultate comparabile sau mai bune comparativ cu lamivudina, in ceea ce priveste ameliorari ale inflamatiei si fibrozei ficatului cauzate de virusul hepatitei B.
La acest program au participat peste 1600 de pacienti din intreaga lume. De asemenea, acest nou medicament, Baraclude, are un profil beneficiu, adica, risc favorabil, bazat pe eficacitate, rezistenta si siguranta dovedite in studiile clinice, profil care sustine utilizarea acestuia in tratamentul hepatitei cronice B la adulti.

Baraclude este un produs al companiei Bristol-Myers Squibb, companie care  continua sa evalueze si sa monitorizeze pacientii cu hepatita cronica B, care au participat in programul de studii clinice ale medicamentului.

 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Augustin pe 31 Iul 2013, 20:34
    Buna ziua tuturor

    Cunosc un tratament care ar putea sa va ajute insa voi trebuie sa imi scrieti un emaill augustin.chanel@yahoo.com sau sa ma sunati la numarul de tel 0731757911. O noua viata incepe cu tine.

    9
    0

  • ionela pe 19 Apr 2013, 01:30
    hepatita

    sunt purtatoare de virus hepatic b depistat acum 7 ani in tot acest timp am facut tot ce e posibil ....in prima faza ptr persoanele cu antigen hepatic pozitv trebuie depistat incarcatura virala ptr asta se face o viremie....dupa care se urmeaza un tratament anume de retinut este faptul k nimic nu este ieftin eu ma aflu in germania ptr tratament pe data de 26 am programare la specialist va voi da mai multe detalii dupa consultatie!!!

    6
    4

  • mirela pe 2 Feb 2012, 19:53
    hepatita cronica

    am fost diagnosticata de hepatita cronica ce pot face exista vreun medicament pentru aceasta boala va rog sa imi dati si mie un sfat Va multumesc

    20
    0

  • mihaela pe 19 Nov 2010, 12:44
    hepatita cronica b

    fina mea are hepatita b cronicinizata si tranzaminazele foarte mari la fel si viremia ce ar putea sa faca precizez tratamentul la luat dar degeaba

    10
    6

  • mihaela pe 23 Mar 2010, 18:41
    hepatita B

    am urmat tratament cu interferon dar transaminazele i-mi sunt tot mari.Ce am de facut?

    15
    3

  • papillon pe 20 Dec 2008, 14:13
    Si totusi!

    Sunt purtator al microbului BHB de mai bine de un an de zile, dar nu s-a manifestat pana acum. Sa sper ca nu se va mai manifesta vreodata?

    11
    4

  • ioni pe 14 Mai 2008, 10:41
    Nu inteleg

    Nu inteleg care este evolutia hepatitei B. Cum se ajunge de la purtator de virus Hbs sanatos la hepatita cronica. Fazele sunt cumva purtator de virus - hepatita virala - hepatita acuta - hepatita cronica? Daca ai virusul activ si transaminazele mari in ce stadiu te aflii?

    6
    0

  • anonim pe 11 Apr 2008, 08:45
    Hepatita B

    Eu am hepetita b va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa mananc?

    26
    5

  • cristina pe 30 Nov 2007, 14:12
    craiova

    care este alimentatia si in ce mod ne putem ingriji sau feri in cazul hepatitei b? va rog raspundeti mi! multumesc!

    17
    6

  • gilda pe 30 Sep 2007, 11:41
    virusul hepatic B

    trebuiesc gasite metode solide pentru a preveni aparitia acestei boli.Ex. programe solide de educatie pentu sanatate-la toate nivelele-in

    7
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod