Nivelul scăzut de testosteron predispune la Alzheimer

Facebook Twitter Comenteaza
Nivelul scăzut de testosteron predispune la Alzheimer
Bărbaţii trecuţi de vârsta a doua cu un nivel scăzut de testosteron sunt mai predispuşi la maladia Alzheimer, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Saint Louis.

"Un nivel scăzut de testosteron îi face pe bărbaţi mai expuşi la riscul de Alzheimer. Rezultatele acestui studiu atrag atenţia asupra efectelor pe care le poate avea acest hormon, în special în special in cazul bărbaţilor care se confruntă cu probleme de memorie," explică autorul studiului, dr.
John Morley, citat de DailyMail.

Statisticile arată că, în prezent, în România există 227.036 de pacienţi cu această boală. Boala începe să se manifeste prin mici pauze de memorie numite popular "lapsus". Pe măsură ce boala înaintează, pacientul experimentează diferite stări de confuzie în îndeplinirea ritualurilor zilnice. Dezorientarea şi judecata slabă sunt următorii paşi în evoluţia bolii: recunoaşterea cu greutate a obiectelor uzuale devenind o manifestare curentă.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • neofit84 iulian pe 10 Oct 2010, 03:39
    intrebari in cadrul temei

    cei care au publicat articolul nu erau atinsi de Alzheimer?si femeile produc cam 20%din cantitatea de testosteron a barbatului.ele sufera de alzheimer?ca acele lapsusuri se intalnesc mai des la femei decat la barbati.aceasta boala e de natura virotica,microbiana sau se datoreaza uzurii sistemului nervos[ori alimentatiei]?dar cazul in care omul isi aminteste denumirea dupa 5-10 minute[nu este promt]este tot un semn ce predispune la alzheimer?este afectat si neurovegetativul?[incontinenta[(?)].se trateaza cu ceva sau evoluiaza spre final?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod