Ministerul Sanatatii vrea taxa pe produsele de tip fast-food

Facebook Twitter Comenteaza
Ministerul Sanatatii vrea taxa pe produsele de tip fast-food

Dupa modelul taxei pe viciu, Ministerul Sanatatii intentioneaza sa introduca si o taxa pe produsele fast-food si pe bauturile carbogazoase.


Noul proiect este, incepand de ieri, in dezbatere publica pe site-ul institutiei. Potrivit minstrului Sanatatii, Attila Cseke, fondurile adunate vor fi destinate programelor de sanatate si investitii.

"Similara taxei pe viciu, noua taxa ar reprezenta un procent din vanzarea produselor fast-food, iar fondurile pe care le vom colecta vor fi utilizate pentru suplimentarea fondurilor necesare derularii programelor de sanatate si a celor de investitii in infrastructura din sistem",
a precizat ministrul.

In urmatoarea perioada, vor avea loc intalniri intre reprezentantii Ministerului si cei ai producatorilor si distribuitorilor de astfel de produse pentru a se afla si opinia acestora din urma cu privire la proiectul Ministerului.
De asemenea, urmeaza sa se stabileasca modul de functionare si de aplicare al noului concept. Ministerul Sanatatii spera sa obtina 3-4 miliarde lei din aceasta taxa.

Un astfel de proiect functioneaza cu succes si in alte tari din Europa: Franta, Marea Britanie si Germania.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod