Ministerul Sanatatii va realiza un audit al programului national de endoprotezare

Ion Bazac, ministrul Sanatatii, a luat act cu ingrijorare de modul in care un cadru medical, care efectua serviciul de garda intr-un spital de ortopedie din Capitala, a considerat ca trebuie sa solicite sume de bani pentru realizarea unei operatii de protezare.
"Este regretabil ca inca mai exista in unele unitati sanitare, cadre medicale care au un comportament imoral, ilegal si lipsit de profesionalism, asa cum am vazut astazi. Reamintesc ca, in Romania, toti cetatenii asigurati beneficiaza de proteze, gratuit, din Fondul National de Asigurari de Sanatate. Pacientii trebuie sa stie ca, din moment ce ei contribuie la constituirea Fondului National de Asigurari de Sanatate, au dreptul la interventii chirurgicale de protezare fara a mai achita alte sume de bani.
In acest context, am dispus infiintarea unei Comisii care pana vineri, 27 martie trebuie sa imi prezinte o situatie exacta a sistemului de endoprotezare", a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

Mai mult, tot atunci pe site-ul ministerului, www.ms.ro va fi activat un link pe care pot sa il acceseze toti cetatenii pentru a afla informatii la zi referitoare la stocul de proteze si la centrele in care se realizeaza protezarea.

De asemenea, pacientii sunt rugati sa sesizeze la linia gratuita TELVERDE 0800800885 sau la adresa de mail cetedoare@ms.ro situatiile in care li se solicita sume de bani pentru servicii la care au dreptul sa beneficieze gratuit.

In Romania, exista 57 de centre in care se realizeaza implantarea de proteze pe diferite tipuri: (sold, genunchi etc) si 47 in care se realizeaza inlocuirea protezei primare.
Anul trecut au fost realizate 11.550 de endoproteze si  implanturi segmentare de coloana in valoare de 33,2 milioane de lei. Pentru anul 2009 programul de endoprotezare are un buget de 33,2 milioane de lei.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • luminita pe 22 Aug 2011, 19:42
    proteza de sold

    buna seara am si eu o intrebare cum sa procedez ptr aobtine o proteza de sold ptr fratele meu(49ani,) are deja una pusa la spitalul colentina , dar bani s-au terminat,si doctorul i-a spus ca are nevoie urgenta de operatie si la celalalt,? numai avem banii necesari MAI EXISTA PROGRAMUL DE PROTEZARE, daca poate cineva sa ma ajute. multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod