Membrii Retelei de Sanatate din Sud Estul Europei se intalnesc la Bucuresti

In perioada 25-27 iunie 2009, tara noastra gazduieste cea de-a 21–a Reuniune a Retelei de Sanatate din Europa de Sud Est. Romania, prin Ministerul Sanatatii, a detinut presedintia organizatiei in ultimele luni.
"Intalnirea de la Bucuresti este foarte importanta pentru ca oficializeaza semnarea Memorandumului de intelegere privind Viitorul Retelei de Sanatate din Europa de Sud Est. Dupa ce timp de 8 ani a functionat ca o structura care a vegheat la implementarea proiectelor regionale din Sanatate, astazi, Reteaua de Sanatate in Europa de Sud Est dobandeste un statut juridic si un cadru formal de lucru", a declarat dr. Ion Bazac, ministrul Sanatatii la aceasta intalnire.

In aceste zile, la Bucuresti, organizatia devine, din punct de vedere juridic, un centru si un rezervor de resurse institutionale, umane si de cunostinte din regiunea sud-est europeana.
De asemenea, reteaua devine un centru de coordonare a masurilor care trebuie sa fie implementate in tarile membre, pentru a reduce decalajul intre tari si pentru a imbunatati starea de sanatate a cetatenilor din Europa de Sud Est.

Participantii vor discuta despre optiunile avute la dispozitie pentru implementarea unei retele transnationale de schimb de informatii privind evaluarea si imbunatatirea performantelor sistemelor de sanatate. Participantii vor discuta concret despre stabilirea locatiei Secretariatului Retelei de Sanatate, infiintarea unor Centre Regionale de Dezvoltare in Domeniul Sanatatii si despre evaluarea performantelor Sistemelor de Sanatate.

Ministerul Sanatatii va propune infiintarea unui astfel de Centru in tara noastra, pentru tranfuzia de sange.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod