Institutul Cantacuzino poate sa faca 5 milioane de doze de vaccin gripal

Institutul National Cantacuzino are capacitatea de a infiola o cantitate de 5 milioane de doze de vaccin gripal, in decursul a 3 luni de zile dupa izolarea tulpinii virusului.
Dr. Ion Bazac, ministrul Sanatatii, a participat, ieri, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene, care s-a desfasurat la Luxemburg. Impreuna cu ministrii tarilor europene, ministrul roman al Sanatatii a discutat o serie de teme importante, printre care si asigurarea securitatii sanatatii prin vaccinarea impotriva virusului gripal AH1N1.

La Luxemburg s-a stabilit ca este prioritara obtinerea unui vaccin eficient impotriva virusului AH1N1, la un pret echitabil in ceea ce priveste distribuirea si vanzarea acestuia.
De asemenea, s-a mai discutat despre necesitatea elaborarii de urgenta a unei strategii comune a UE pentru vaccinare. In cadrul acesteia ar urma sa fie incluse pentru vaccinare aproximativ 5% dintre persoanele care lucreaza in serviciile publice, in administratie, armata si sanatate. La acestea se adauga inca 30% dintre persoanele apartinand unor categorii la risc din populatia generala.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod