"In Romania, drepturile pacientilor sunt incalcate in fiecare zi"

Facebook Twitter Comenteaza


Atrage atentia Cezar Irimia, presedintele Coalitiei Organizatiilor de Pacienti cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) cu ocazia Zilei Europene a Drepturilor Pacientilor.

 

"Vorbim de accesul restrictionat la tratament, introducerea coplatii si tratatea pacientilor ca infractori, cautati cu politia pentru a vedea daca sunt cu adevarat bolnavi", adauga Cezar Irimia care anunta ca va incepe o campanie de strangere de semnaturi pentru a modifica Legea Drepturilor Pacientilor (46/2003).



"Pacientii din Romania se organizeaza din ce in ce mai bine si vom apela la Forurile europene de cate ori ni se vor incalca drepturile. Vrem sa construim un sistem de sanatate centrat pe pacient”,
a mai precizat Cezar Irimia.

 

 

Neregulile se tot aduna

 

  • Pentru pacientii cu scleroza multipla din Alba Iulia si Targu Mures, s-a intrerupt tratamentul de o saptamana;
  • Pe programul HIV/SIDA nu mai exista tratament in 15 judete de mai bine de doua saptamani;
  • In cazul hepatitelor, a inceput sa se gaseasca din ce in ce mai greu Interferonul;
  • Monitorizarea pacientilor pe programele HIV/SIDA si cancer nu se mai face gratuit din lipsa kiturilor si a reactivilor.

 

 

COPAC este impotriva sistemului de coplata


Coalitia si-a exprimat nemultumirea privind sistemul de coplata in varianta in care a fost adoptat si atrage atentia ca masura adoptata de Ministerul Sanatatii de a reintroduce injectabilele pe circuit inchis in programul de cancer va ridica costurile si va restrictiona accesibilitatea pacientilor la tratament.

Credit foto: ComunicateMedia.ro


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andreea Ghita pe 19 Apr 2010, 11:40
    Nu mai au rusine

    Sunt angajata cu carte de munca, platesc la stat asigurarile de sanatate si nu inteleg de ce trebuie sa platesc inca o data la doctor. Sunt niste nerusinati. Fura si indatoreaza tara si tot oamenii trebuie sa stranga cureaua. Sunt milioane de oameni bolnavi in tara asta si pur si simplu nu le pasa. O sa-i aveti pe constiinta!!! Sa speram ca aceasta actiune a COPAC va avea rezultate. Undeva trebuie sa se opreasca hotia.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod