Glicemia ridicata, posibil tratament pentru diabetici?

Cercetatorii din Australia, Noua Zeelanda si Canada au descoperit ca prin cresterea glicemiei, rata deceselor este mai redusa in cazul pacientilor netratati cu insulina.
Daca metoda clasica de tratament implica administrarea unor doze de insulina pentru a aduce nivelul zaharului din sange la valorile normale, noile cercetari efectuate pe 6000 de pacienti grav bolnavi arata ca rata deceselor este mai mare cu zece procente in cazul pacientilor care au primit dozele de insulina. Expertii considera ca este o descoperire importanta care ar putea schimba modul in care sunt tratati pacientii de la terapie intensiva.

La fiecare 10 secunde o persoana moare din cauza unei complicatii a diabetului.
Este bine de stiut ca diabetul este o afectiune care trebuie controlata pentru a impiedica aparitia complicatiilor cronice grave care sunt vasculare, renale, nervoase, oculare.

Peste 50% dintre persoanele afectate de diabet nu sunt constiente de boala lor, deoarece afectiunea poate sa evolueze fara aparitia simptomelor. "Riscul creste odata cu inaintarea in varsta, deoarece in mod natural pierdem din celulele care produc insulina. Daca o persoana este supraponderala, are hipertensiune arteriala, valori crescute ale colesterolului, rude cu diabet zaharat este de 2-4 ori mai expusa riscului de a dezvolta diabet zaharat", ne explica Prof.
dr. Radu Lichiardopol, seful sectiei I-a de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice la Institutul Paulescu din Bucuresti si presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Pentru a mentine nivelul glicemiei la valorile normale si a impiedica aparitia complicatiilor cronice ale diabetului avem nevoie de insulina, cel mai important hormon in metabolismul glucidelor si care micsoreaza concentratia glucozei in sange. Daca aceasta concentratie de glucoza este mai mica de 70 mg/dl atunci vorbim despre hipoglicemie, iar daca creste peste 180 mg/dl este caz de hiperglicemie.
Este important sa se evite aceste oscilatii, deoarece ele conduc la aparitia complicatiilor cronice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod