Femeile vegetariene risca sa aiba copii cu probleme

Femeile care adopta un regim alimentar vegetarian pot naste copii cu probleme de sanatate tocmai din cauza alimentatiei lor. Copilul risca sa aiba carente de vitamina B12, care se gaseste in carne, oua si lapte si, de asemenea, sa prezinte defecte de tub neural.
O echipa de cercetatori de la National Institutes of Health, Trinity College Dublin si de la Health Research Board din Irlanda au descoperit ca in cazul femeilor insarcinate care au deficit de vitamina B12 riscul sa nasca un copil cu defecte de tub neural este de trei ori mai mare, fata de femeile care nu au carente de vitamina B12.

"Rezultatele acestui studiu sugereaza ca femeile care au un nivel scazut de vitamina B12 nu au doar ele probleme de sanatate, ci exista riscul sa nasca un copil cu probleme serioase", a declarat Dr.
Duane Alexander, unul dintre coordonatorii studiului.

Pentru a preveni aceste riscuri, femeile vegetariene insarcinate sunt sfatuite sa ia suplimente de acid folic - protejeaza impotriva defectelor de tub neural - si de vitamina B12 - esentiala pentru buna functionare a sistemului nervos si pentru producerea globulelor rosii.

Sursa: Telegraph.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod