Fasolea verde: o adevarata bomba de sanatate

Profita din plin de beneficiile oferite de pastaile de fasole: vitamina A, B1, B6, C si K

Un castron mic de fasole verde fiarta iti va asigura 46% din necesarul zilnic de vitamina K, cunoscuta pentru proprietatile ei de a mentine sanatatea oaselor si a ajuta la coagularea sangelui. De asemenea, constituie o sursa importanta de fibre, este saraca in calorii si nu contine colesterol. In plus, este si o importanta sursa de proteine vegetale (3/4 cana de pastai contine mai multe proteine decat 1/4 cana de migdale sau decat o lingura de unt de arahide).
Alte surse de vitamina K le gasesti in: conopida, fasole, spanac, broccoli si varza. O solutie rapida pentru o gustare pentru 8 portii: 2 cani de fasole verde (sau 300 g de pastai inghetate), 1 ceapa maruntita, 60 g de unt, 1/3 cana frunze de menta taiate marunt, 1 lingurita de zahar, salata verde, sare si piper. Toarna pastaile in apa clocotita si lasa-le 5 minute sa se inmoaie, dupa care clateste-le cu apa rece. Caleste putin ceapa in untul topit pana se caramelizeaza (10-15 minute).
Se adauga fasolea, menta, zaharul, piperul si se lasa o minute la foc mic. Dupa care se toarna compozitia pe frunze de salata verde. Valoare nutritionala per portie: 89 calorii; 2,2 g proteine; 7,3 g carbohidrati; 6 g grasimi; 3,6 g grasimi saturate; 16 mg colesterol; 2 g fibre; 99 mg sodiu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod