Farmacistii nu sunt de acord cu infiintarea "farmaciilor de familie"

Facebook Twitter Comenteaza
Farmacistii nu sunt de acord cu infiintarea

Farmacistii din Romania se opun deciziei Casei Nationale de Asigurari de Sanatate de a obliga pacientii cronici sa se inscrie pe listele unei farmacii.
 
"Farmacia de familie" a fost introdusa in noul proiect al Contractului Cadru pe 2010, urmand sa intre in vigoare de la 1 aprilie. "In conditiile in care farmaciile dau faliment, nu li se mai acorda la timp fondurile de la stat, aceasta prevedere mi se pare aberanta", a declarat, in cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor, farm.
pr. Elena Clara Popescu, vicepresedintele Colegiului Farmacistilor din Romania.
 
In noul Contract Cadru se arata ca bolnavii vor trebui sa isi aleaga o farmacie de familie de la care sa isi obtina medicamentele pentru bolile cronice. In aceste conditii, crede  farm. pr. Elena Clara Popescu, farmaciile ar trebui sa asigure tuturor pacientilor medicamentele de care au nevoie.
 
"Daca nu gaseste medicamentul respectiv, pacientul nu are de ales decat sa astepte sase luni pana cand se va putea inscrie pe listele altei farmacii, iar acest lucru incalca grav dreptul bolnavului.
Mai mult, bolnavii au inteles ca nu mai pot cumpara in general medicamente de la alte farmacii, ceea ce reprezinta o dezinformare a populatiei"
, a adaugat vicepresedintele Colegiului Farmacistilor din Romania.  Farm.pr. Elena Clara Popescu a amintit si de intelegerile dintre anumiti medici de familie si farmacii prin care pacientii sunt trimisi sa isi procure medicamentele exclusiv de la farmacia respectiva. "Daca se va adopta acest Contract Cadru, aceasta practica ilegala va deveni legala", a spus Farm.pr.
Elena Clara Popescu. Aceasta a mai anuntat ca la intalnirea farmacistilor de la sfarsitul acestei saptamani se va semna un manifest prin care farmacistii isi vor anunta disponibilitatea de a ajuta efectiv la reformarea reala a sistemului sanitar romanesc.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod