Farmaciile refuza sa mai elibereze medicamente compensate



„Din 1 ianuarie, se reduce pretul la medicamente cu 5a, iar softul care vine de la casele de asigurari are numai noile preturi, nu si pe cele vechi. Asta aduce paguba farmaciilor fiindca obliga la reducerea preturilor si la medicamentele din stoc, care au fost cumparate la preturi mai mari. Multe farmacii nu elibereaza compensate fiindca asteapta sa vada ce se mai intampla”, afirma reprezentantul Colegiului Farmacistilor din Romania (CFR), Clara Popescu.

Pe de alta parte, unele farmacii sunt in inventar, iar altele nu au primit de la casele de asigurari sau de la firmele de specialitate cu care au contract softul cu noua lista de gratuite si compensate.

„Fie ca softul se ia de la casa de asigurari, fie de la diverse firme, tot dureaza cateva zile pana este pus la punct. Nu in ultimul rand, zilele acestea incep contractarile farmaciilor cu casele de asigurari, alt motiv care genereaza o zapaceala generala”, completeaza reprezentantul CFR.

Reprezentantii caselor de asigurari spun insa ca, daca sunt farmacii care nu elibereaza compensate, de vina sunt reprezentantii acestora fiindca nu si-au achizitionat din timp softurile care le permit sa elibereze medicamente dupa noua lista.

Multi bolnavi sunt purtati pe drumuri si de medicii de familie care nu prescriu inca medicamente dupa noile liste, ci dupa cele valabile anul trecut.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod