Epidemie de gripa in randul copiilor de gradinita

Mai mult de jumatate dintre copiii, care merg la gradinita, sunt raciti si iau antibiotice. Numai in judetul Braila, saptamana trecuta, s-au inregistrat peste 500 de cazuri de viroza si 200 de pneumonii.
Cu toate ca medicii recomanda daca evitarea colectivitatii in perioada imbolnavirii, parintii se plang ca nu au cu cine sa sa-i lase pe micuti. Parintii spun ca le este foarte greu sa-si tina copii acasa de cite ori se imbolnavesc. "E un copil sensibil. Il aducem cu medicamente si uneori cu injectii. I le face doamna asistenta la cabinet", explica un parinte situatia copilului sau.

Pe de alta parte, conducerea gradinitelor nu ii poate trimite pe copii acasa. "Daca face putina febra merge la medic si medicul ii da tratament.
Parintele poate sa-l tina acasa sau sa-l aduca cu aviz medical de intrare in colectivitate
", spune Florica Vitea, director de gradinita.

In aceasta perioada numarul cazurilor de viroze respiratorii este in crestere, iar vaccinarea antigripala nu a inceput deocamdata. In aceste conditii, medicii recomanda evitarea locurilor aglomerate si a colectivitatilor
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • biclea anca pe 4 Nov 2007, 20:35
    raceala

    Copilul meu este de cateva saptamani racit, anumite simptome ii apar si dispar la interval de cateva zile, deci nu a fost in continuu racit,acum face de 3 zile febra de la 38C la 39,2C,insa starea lui generala este buna(mananca,este vioi, doarme)si nu stiu ce sa-i mai fac. Ii administrez doar Nurofen.Este oare bine de ajuns?

    1
    0

  • mariana pe 22 Oct 2007, 21:37
    gradinita

    Odata cu intrarea in gradinita, copilul meu care racea o data pe an a facut bronsita acuta.

    0
    0

  • Mihaela Roman pe 20 Oct 2007, 15:48
    Cit de buna este gradinita?

    Puiul meu anul trecut cind a inceput gradinita a facut varicela,anul acesta a facut otita purulenta.Sa vindecat iar la trei zile dupa ce am inceput iar gradinita ii curge nasul si tuseste.Ca sa nu mai amintesc faptul ca se cer atit de multe de zici ca vor termina grupa mijlocie directori.Iar doamna are atit de multa treaba si nu vede ca alt copil il impinge cu capul de dulap sau il ciupeste.Il cearta tot pe al meu.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod