De ce pierd oamenii mult sange in timpul unei operatii?

Temperatura corpului creste pierderea de sange in timpul unei interventii chirurgicale; chiar si mici variatii ale temperaturii corpului duc la cresterea semnificativa a pierderii sangelui.
Anestezia se amensteca cu abilitatile naturale ale corpului pentru a controla temperatura acestuia, insa anestezistii sunt capabili sa controleze temperatura corpului in timpul unui interventii chirurgicale, potrivit studiului realizat de dr.  Daniel I. Sessler, presedintele Departamentului Clinic de Cercetare din Cleveland.

Oricum, daca pacientii nu sunt energic incalziti, aceastia pot dezvolta hipotermie, fapt care va creste riscul unui atac de inima, unei infectii si prelungeste perioada recuperatorie dupa interventia chirugicala.


Studii mai vechi despre legatura dintre hipotermie si pierderea sangelui au ajuns la rezultate contradictorii. Dr. Sessler a analizat numarul de studii potrivit carora hipotermia are stransa legatura cu pierderea sangelui. "Cand toate studiile au fost evaluate impreuna, rezultatele au fost foarte clare, adica, chiar si hipotermia foarte scazuta creste pierderea sangelui", a mai spus Sessler.

De asemenea, acesta a punctat ca ultimele descoperiri sugereaza ca transfuzia sangelui poate prezenta mai multe riscuri la pacientii care s-au gandit la aceasta situatie.
In urma acestui studiu s-a conchis ca cea mai simpla cale de a reduce riscurile cu privire la transfuzie este sa se evite necesitatea unei transfuzii in cazul pacientilor care trebuie sa faca o interventie chirurgicala prin prevenirea scaderii temperaturii corpului.

Cu toate acestea inca exista situatii unde provocarea unei hipotermii este necesara in timpul unei operatii. "La unii pacienti, mai ales cei care trebuie sa sufere de o interventie pe creier, hipotermia este propice. Pentru acesti pacienti, medicii trebuie sa inlature posibelele benificii si riscuri si sa aleaga masurile optime pentru fiecare individ", a mai declarat Sessler.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod