Curry îmbunătăţeşte memoria

Facebook Twitter Comenteaza
Curry îmbunătăţeşte memoria

Curcumina, principalul ingredient din curry protejează celulele nervoase şi îmbunătăţeşte memoria, potrivit celor mai recente cercetări.

 

Medicii de la Universitatea de Ştiinţe Medicale Aga Khan, Karachi, Pakistan au descoperit în urma unui experiment efectuat pe cobai şoareci predispuşi la demenţă că prin administrarea curcuminei s-au îmbunătăţit rezultatele obţinute la testele de memorie.



De asemenea, curcumina protejează celulele nervoase şi poate sa constituie un ingredient de bază pentru viitoarele produse farmaceutice dezvoltate pentru tratarea diverselor afecţiuni care apar la nivelul creierului, potrivit unui alt studiu, realizat la Institutul american Salk şi citat de publicaţia britanică DailyMail.

 

Curry este un condiment recunoscut pentru proprietăţile sale anticancerigene şi antiinflamatorii îndelung studiate.

Nu uita să-l incluzi în mâncărurile pe care le prepari acasă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod