Cum sa slabim dupa sarbatori

Sarbatorile de iarna inseamna, pentru majoritatea oamenilor, excese alimentare. Si nu de orice fel, ci de sarmale, friptura, carnati, cozonaci, torturi si alte produse pline de grasimi. Toti cei care s-au infruptat din aceste bunatati s-au trezit cu cateva kilograme in plus.
Solutia infometarii, care duce la o scadere brusca in greutate, nu este deloc sanatoasa. Apoi, este foarte greu sa te abtii dupa ce organismul s-a obisnuit cu mancarea abundenta si puternica din punct de vedere caloric.
Solutia este, nu infometare, ci despovararea organismului de toxinele acumulate.
Printre trucurile de slabit, specialistii recomanda reteta orelor fixe. Mai simplu decat sa va infometati cu diete hipocalorice este sa va impuneti, pur si simplu, un orar strict pentru masa. De pilda, nu mancati decat la orele 9, 14 si 20, fara niciun fel de alt supliment intre mese. Astfel, chiar daca mancati destul de mult o data, veti dobandi controlul asupra apetitului. Mai mult, cu timpul veti reusi sa controlati, fara frustrari sau batai de cap, si obisnuintele sau preferintele alimentare care sunt cel mai greu de dezradacinat.

Regula sfertului

Daca ati reusit sa va impuneti orele fixe de masa, atunci puteti aplica o lege de baza a regimurilor de slabit, si anume regula sfertului. Aceasta este imprumutata din regimurile dietetice ayurvedice si este caracterizata de nutritionistii care au studiat-o si au aplicat-o drept

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod