Coronavirusul din China este contagios înainte ca simptomele să apară

Coronavirusul din China este contagios înainte ca simptomele să apară

Noul coronavirus apărut în luna decembrie a anului trecut în China și care a infectat peste 3000 de persoane este contagios în perioada de incubație, spun autoritățile chineze, citate de BBC.
Acest lucru înseamnă că o persoană poate transmite virusul chiar dacă nu prezintă niciun simptom și nu știe că este bolnavă. 

80 de persoane au murit până în prezent din cauza acestui nou virus. Ministrul sănătății din China, Ma Xiaowei, le-a declarat reporterilor că abilitățile de răspândire ale virusului devin tot mai puternice.

Orașul Wuhan, de unde a izbucnit epidemia, a fost închis de autorități și se află în carantină. 

Oficialii au anunțat că vânzarea animalelor sălbatice va fi interzisă în China. Specialiștii sunt de părere că virusul s-a transmis la om de la o specie de animale, dar nu se știe cu siguranță de la care anume. S-a vehiculat în primă fază posibilitatea ca noul coronavirus să fi fost transmis de șerpi, care l-au preluat de la o specie de lilieci.
Cercetătorii încearcă să afle cum s-a adaptat coronavirusul numit 2019-nCoV (2019-Novel CoronaVirus) de la un animal cu sânge cald (liliac) la unul cu sânge rece (șarpe).

În cazul oamenilor, perioada de incubație - timp în care persoana este infectată, dar nu prezintă simptome - variază de la una la 14 zile, sunt de părere specialiștii.

Fiecare pacient confirmat cu coronavirus infectează alte două, trei persoane


Fiecare pacient confirmat cu coronavirus infectează două - trei persoane, au transmis cercetătorii britanici de la Imperial College London care au estimat, într-un raport, rata de transmitere de la om la om.

Fără simptome, o persoană poate transmite virusul fără să știe că este infectată, ceea ce accelerează răspândirea noului coronavirus.
În cazul Ebola și Sars (ultima epidemie provocată de un coronavirus în China) persoanele infectate sunt contagioase numai după apariția simptomelor. Stoparea răspândirii virusului devine și mai dificilă din cauza bolnavilor fără simptome.

Care sunt simptomele infecției cu noul coronavirus?


Simptomele se aseamănă cu cele ale gripei, deși virusul care provoacă gripa este complet diferit de coronavirus. Debutează cu febră, urmată de tuse seacă, iar după aproximativ o săptămână apar dificultăți de respirație, iar unii pacienți necesită internare și tratament de specialitate în spital. Persoanele care se confruntă cu alte afecțiuni cronice sau care au un sistem imunitar slăbit sunt predispuse la agravarea stării de sănătate.

Cum se tratează infecția cu coronavirus?


Nu există un tratament specific sau un vaccin împotriva acestui nou coronavirus.
Specialiștii încearcă să dezvolte un vaccin care să ofere imunitate împotriva virusului apărut în ultimele zile ale anului trecut. Potrivit Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) din SUA, citat de New York Times, un vaccin împotriva noului coronavirus ar putea fi dezvoltat în aproximativ trei luni.

Noi cazuri au fost confirmate în Japonia, Taiwan, Thailanda, Vietnam, Singapore, Australia, Statele Unite ale Americii și Franța. În țara noastră nu există cazuri confirmate de infecție cu coronavirusul 2019-nCoV. 50 de persoane din cadrul filarmonicii Banatul din Timișoara s-au întors pe data de 22 ianuarie din Wuhan, China. În urma analizelor, s-a stabilit că nu sunt infectați cu acest nou tip de coronavirus.
Muzicienii se află în carantină timp de 14 zile.

Cum se previne transmiterea virusului?


Specialiștii recomandă spălarea cu regularitate a mâinilor, cu apă și săpun. Ar trebui evitate locurile aglomerate, iar purtarea măștii ar putea să ajute în prevenirea infectării. Coronavirusul se transmite pe cale aeriană, în special prin tuse și strănut, dar și prin atingere. Persoanele care tușesc sau strănută trebuie să pună întotdeauna mâna la gură, să poarte măști și să se spele cât mai des pe mâini.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod