Contraceptiv masculin fara efecte secundare



Barbatii vor beneficia in curand de noi contraceptive fara efecte secundare, arata noi studii. Implantul chimic de ultima ora actioneaza asemenea unui contraceptiv, dar nu produce modificari de natura hormonala. Cercetatorii au descoperit o substanta care blocheaza temporar producerea spermei, fara a afecta nivelul testosteronului si fara a produce efecte secundare in organism. Noul contraceptiv va putea fi testat pe oameni in cativa ani, considera specialistii. In momentul de fata, sunt in plina dezvoltare alte versiuni ale pilulei contraceptive pentru barbati, insa acestea actioneaza prin modificarea nivelului de hormoni din organism.
Testele facute pana acum arata ca pilulele deja existente produc efecte secundare inofensive. Cu toate acestea, cercetatorii considera ca barbatii se tem in continuare ca introducerea hormonilor feminini in organism le-ar putea afecta virilitatea. Noua pilula insa va schimba acest lucru. Substanta folosita pentru producerea pilulei blocheaza legatura care se produce in mod normal intre sperma nedezvoltata inca si tesutul format din celule Sertoli. Astfel, celulele nu se vor mai dezvolta in sperma capabila sa fertilizeze ovule.
Testata pe cobai, noua pilula a redus productia de sperma, pana la anihilarea ei totala. Insa, odata stopata administrarea pilulei, productia de sperma a revenit la limite normale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod