Ciocolata neagra inlatura senzatia de oboseala

Consuma zilnic o cantitata mica de ciocolata neagra si vei scapa de sindromul oboselii cronice (SOC), potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii britanici

Datorita continutului mare de polifenoli si flavonoide, beneficiile ciocolatei negre au fost adesea scoase in evidenta. In ultimul studiu, cercetatorii au administrat cate 45 de grame/pe zi de ciocolata neagra (85% cacao si foarte bogata in polifenoli) unui grup de adulti, pe o perioada de 8 saptamani. Participantii au raportat ca nu au incetat sa mai simta atat de acut senzatia de oboseala.
De asemenea, niciunul dintre subiecti nu au constatat o crestere in greutate. Expertii considera ca ciocolata stimuleaza actiunea neurotransmitatorilor, precum serotonina care are rolul de a stabili bunastarea psihicului. "Nimeni nu a mai analizat efectele pe care ciocolata neagra le poate avea asupra sindromului oboselii cronice. Speram sa investigam si alte efecte benefice ale acestui ingredient, atat de bogat in substante naturale", sustine Steve Atkin, endocrinolog.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • amalia 35 pe 4 Ian 2007, 21:09

    Mmmm,in sfarsit avem motiv sa mancam ciocolata!

    0
    0

  • cipdale pe 2 Ian 2007, 17:35
    ciocolata neagra

    am sa incerc ,dar mi-e teama ca am cam multe kg si sper sa nu ma ingras mai mult de atat, mai ale s ca am si un metabolism foarte scazut

    0
    0

  • crisalida pe 28 Dec 2006, 12:33
    stomacul

    pentru cei cu probleme gastrice, concentratia mare de cacao poate irita stomacul. Spun din experienta.

    0
    0

  • evi1206 pe 24 Dec 2006, 02:00

    am mai auzit aceasta treaba.atunci putem manca sau nu cioco?intrebarea >este mai buna sau mai daunatoare pt.kg.?

    0
    0

  • ANGELA pe 23 Dec 2006, 02:22
    CIOCOLATA NEAGRA

    ESTE CEA MAI BUNA CIOCOLATA

    0
    0

  • stiletto pe 22 Dec 2006, 13:42

    Eu stiam ca are foarte multa cofeina ,si de asta inlatura oboseala:) oricum mie imi place foarte mult ciocolata neagra si consum tot timpul:)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod