Cele 2 persoane cu virus gripal A/H1N1 sunt in stare buna

Starea de sanatate a celor doi pacienti infectati cu virusul gripal A/H1N1 are o evolutie favorabila, sustin medicii de la Institutul "Matei Bals".
Cei doi pacienti infectati cu virusul gripal A/H1N1, internati la Institutul “Matei Bals”, se afa sub supraveghere medicala si primesc tratament de specialitate.

Pana in prezent, in Romania au fost confirmate 11 cazuri de imbolnavire cu virusul gripal A/H1N1, 9 dintre pacienti fiind deja externati dupa ce analizele au aratat ca nu mai erau infectati.


Sfaturi pentru populatie

  • Daca prezentati urmatoarele simptome - tuse seaca, secretii nazale apoase si febra peste 38 grade Celsius prezentati-va de urgenta la spital – sectia boli infectioase;
  • Evitati contactele cu persoanele bolnave;
  • Cand tusiti sau stranutati, acoperiti-va gura si nasul cu o batista.
    Astfel, reduceti riscul ca cei din jurul dumneavoastra sa se imbolnaveasca. Dupa utilizare, aruncati batista la gunoi;
  • Spalati-va mainile, des, cu apa si sapun, in special dupa ce tusiti sau stranutati. Produsele de curatare a mainilor pe baza de alcool pot fi, de asemenea, eficiente;
  • Daca sunteti bolnav, pastrati distanta fata de celelalte persoane pentru a evita sa le contagiati. Evitati aglomeratiile si multimile. Evitati sa mergeti la serviciu sau la scoala si, in general, sa iesiti din casa pentru diferite motive.
    Astfel se va reduce riscul de a contamina alte persoane.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod