Ceapa pune la respect gripa

TERAPII COMPLEMENTARE Usturoiul si ceapa sunt printre cele mai vechi remedii naturale de prevenire si tratare a virozelor respiratorii si a gripei.
Proprietatile antibiotice ale acestor "medicamente vegetale" se datoreaza compusilor sulfurati, ce distrug microorganismele. Cel mai important compus sulfurat este alicina, care le confera acestor legume proprietati detoxifiante, sudorifice, expectorante, tonice si antispastice. Datorita acestor proprietati, ceapa si usturoiul sunt indicate in virozele respiratorii.
"Alicina are si proprietati anticoagulante. De aceea, ceapa si usturoiul pot impiedica formarea trombozelor. De asemenea, alicina contribuie la scaderea colesterolului si a trigliceridelor din sange si previne afectiunile cardiovasculare (ateroscleroza, cardiopatia ischemica). In scop profilactic, in functie de toleranta individuala, putem sa mancam zilnic doi-trei catei de usturoi si putina ceapa", ne sfatuieste dr. Cristina Pavel, medic specialist medicina de familie, cu competente in api-fitoterapie si homeopatie.
Usturoiul mai poate fi folosit si sub forma de capsule gelatinoase sau tinctura. Aceasta din urma se administreaza in doza unica zilnica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod