Ceaiul verde poate anula eficienta tratamentului anticancer

Pacientii care sufera de cancer si care iau produse cu ceai verde pentru a lupta impotriva tumorii pot reduce eficienta unui anumit tip de chimioterapie, sunt de parere specialistii.
Ceaiul verde contine un antioxidant puternic care ajuta la distrugerea celulelor canceroase si la prevenirea dezvoltarii tumorilor. Medicamentul Velcade (bortezomib) poate provoca moartea celulelor canceroase si, din acest motiv, cercetatorii americani au combinat ceaiul verde cu acest medicament pentru a lupta impotriva a doua tipuri de cancer. Insa experimentele efectuate pe animale si cele de laborator au aratat ca cele doua tratamente se anuleaza unul pe altul. In loc sa distruga mai multe celule canceroase, aceasta combinatie le permite sa supravietuiasca si sa se multiplice.


Dr Axel Schonthal, de la Universitatea din Sudul Californiei, subliniaza ca aceste rezultate au fost obtinute doar din combinarea produselor din ceai verde cu Velcade si ca "este posibil ca extractul de ceai verde sa imbunatateasca efectele anticancer ale altor medicamente."

Sursa: DailyMail
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod