Castigatorii concursului european anual de bune practici

Opt organizatii si intreprinderi au fost distinse cu un premiu in cadrul celui de-al noualea concurs european anual de bune practici organizat de Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca (EU-OSHA).
Aceste premii se inscriu in campania pentru locuri de munca sanatoase dedicata evaluarii riscurilor. Castigatorii si participantii distinsi cu mentiuni au promovat cu totii bunele practici de securitate si sanatate in evaluarea riscurilor la locul de munca.

Sute de organizatii si intreprinderi din intreaga Europa au participat la concurs. Castigatorii au fost premiati in cadrul Congresului "Securitatea si sanatatea la locul de munca in Europa secolului 21", organizat la Praga de Presedintia ceha a Uniunii Europene cu doar o zi inainte de Ziua mondiala pentru securitate si sanatate la locul de munca (28 aprilie).

Vladimir Spidla, Comisarul UE pentru Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Egalitate de Sanse a afirmat: "Aceste intreprinderi si organizatii au avut realmente o contributie extraordinara la promovarea evaluarii riscurilor si astfel la reducerea accidentelor si la promovarea sanatatii la locul de munca, iar bunele lor practici sunt conforme cu Strategia comunitara in materie de securitate si sanatate la locul de munca (2007-2012) care vizeaza, pe langa problemele de sanatate la locul de munca, reducerea cu un sfert a accidentelor de munca pe intreg teritoriul UE."

Petr Necas, ministrul ceh al muncii si al afacerilor sociale a subliniat impactul economic pozitiv al evaluarii riscurilor.
"Castigatorii si participantii distinsi cu mentiuni au aratat in mod clar ca o buna evaluare a riscului prezinta, de asemenea, o serie de avantaje organizationale: locurile de munca mai sigure si mai sanatoase contribuie la reducerea absenteismului si a costurilor de asigurare si sporesc motivatia si productivitatea lucratorilor."

Jukka Takala, directorul EU-OSHA, a salutat excelenta calitate a participarilor. "Cateva sute de exemple de bune practici au fost depuse la reteaua noastra de puncte focale din intreaga Europa.
In jur de 50 dintre acestea au fost prezentate la nivel european, iar cele 17 organizatii sunt intr-adevar cele mai bune dintre cele mai bune. Toate acestea subliniaza mesajele cheie ale campaniei pentru locuri de munca sanatoase: exemplele arata ca evaluarea riscului nu este neaparat complicata si birocratica si ca nu este doar treaba expertilor."
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod