Campanie de donare de sange - "O picatura pentru viata!"

Campania de donare de sange "O picatura pentru viata" ii cheama pe bucuresteni sa doneze sange pe parcursul lunii noiembrie in holul Facultatii de Medicina si Farmacie "Carol DAvila", potrivit unui comunicat al Societatii Studentilor in Medicina Bucuresti.
Campania se va desfasura pe tot parcursul lunii noiembrie si isi propune sa atraga cat mai multi donatori, in special din randul tinerilor si sa le creeze un obicei din a dona in mod regulat sange. Organizatorii sustin ca au initiat campania "O picatura pentru viata!" ca urmare a crizei de sange din Bucuresti, deoarece, zilnic, Centrul de Transfuzii primeste de la Spitale peste 1.000 de cereri pentru diverse produse din sange, insa nu nop fi onorate decat urgentele din cauza numarului insuficient de donatori.


Orice persoana sanatoasa, cu varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani, indiferent de grupa de sange, se poate prezenta intre orele 08:30-12:30, intre 7-9, 12, 15 noiembrie in holul de onoare al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti. De asemenea, cei care sustin aceasta campanie mai pot dona sange in perioada 27-30 noiembrie la Facultatea de Constructii Civile.

Organizatorii precizeaza ca trusele folosite sunt de unica folosinta, iar inainte de recoltare toate persoanele sunt consultate de un medic pentru a stabili daca indeplinesc conditiile pentru donare.
De asemenea, un medic si o asistenta vor asista fiecare donator, astfel, pentru a putea preveni orice fel de complicatii.

Pentru a dona este necesar buletinul de identitate, sa nu fi consumat alcool cu 48 de ore inaintea donarii, sa ai o greutate corespunzatoare (peste 57 de kg), sa nu ai herpes, sa nu fi avut TBC, hepatita, malarie, alergii, sa nu fi racit sau sub tratament, sa nu te fi vaccinat în ultimele 2 saptamani, sa nu fi la menstruatie, sa nu fi suferit vreo operatie minora in ultimele 3 luni, sau majora in ultimele 6 luni.
Fiecare persoana trebuie sa manance in dimineata recoltarii si sa consume cat mai multe lichide.

Fiecare persoana care va dona sange va beneficia de analize gratuite, bonuri de masa si reducere la abonamentele pentru transportul în comun. Printre analizele gratuite se afla cele pentru depistarea: Hepatita B si C, HIV (SIDA), VDRL (Sifilis), HTLV (Leucemie), Hemoglobina, grup (A, B, O, AB), Rh (D), anticorpi antieritrocitari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod