Cafeaua in sarcina creste riscul de leucemie la copil

Cercetatorii de la Universitatea din Leicester sustin ca riscul ca bebelusul sa dezvolte leucemie este mai crescut daca in timpul sarcinii femeia consuma cafea.
Marcus Cooke, coordonatorul studiului, sustine ca obiectivul cercetarii este de a reduce incidenta leucemiei la copii. "Vrem sa intelegem in ce masura consumul de cafea induce schimbari ale ADN-ului corelate cu boala. Cu ajutorul datelor obtinute vom putea face recomandarile de rigoare viitoarelor mame", a adaugat dr. Cooke.

Cafeina poate trece prin placenta, intrand in contact direct cu fatul, mai sustin expertii. Se incearca sa se descopere in ce masura lucrul acesta poate afecta sanatatea bebelusului.
Astfel cercetatorii vor sa controleze aportul de cafeina de la 1.340 femei insarcinate si sa compare rezultatele cu probele de sange de la copiii acestora.

The Food Standard Agency recomanda viitoarelor mame sa consume nu mai mult de doua cesti de cafea pe zi pentru ca bebelusii sa nu aiba greutate mica la nastere si pentru a preveni bolile cardiovasculare.

Sursa: http://it.notizie.yahoo.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod