Bolnavii vor cere asistenta si ingrijire medicala Parlamentului European

Facebook Twitter Comenteaza
Bolnavii vor cere asistenta si ingrijire medicala Parlamentului European
Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania atrage atentia ca intentia manifestata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate de a modifica sistemul de compensare al medicamentelor este un atentat la sanatatea populatiei.

"Scaderea nivelului de compensare al medicamentelor va determina multi pacienti sa renunte la tratament pentru ca nu vor avea bani pentru a le plati. Deja, avem situatii in care pacientii cu afectiuni cronice si-au intrerupt tratamentul, iar acum CNAS vrea sa ne dea lovitura de gratie prin coplata tratamentului.
In plus, acest sistem a fost gandit unilateral fara a se consulta cu asociatiile de pacienti, Colegiul Medicilor din Romania sau Colegiul Farmacistilor. Solicitam imperios CNAS sa renunte la acest proiect",
a declarat Cezar Irimia, presedintele COPAC. "Asteptam saptamana aceasta raspunsul autoritatilor romane. In caz contrar, ca cetateni europeni, vom cere asistenta si ingrijire medicala direct Parlamentului European."
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vika pe 9 Iun 2010, 09:49
    medicatie boli cronice

    as putea comenta foarte mult si mi-e greu sa folosesc un vocabular decent. este dezastruos ce se intampla, oare pana unde se poate intinde coarda? in conditiile in care exista aprobare pentru tratament cu interferon s-a facut intrerupere de o luna de zile din cauza lipsei fondurilor de la casa de sanatate.ce urmeaza? un genocid al propriului popor.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod