Bauturile carbogazoase iti pot afecta inima

Prevalenta sindromului metabolic este crescuta printre adultii de varsta mijlocie care consuma cu regularitate bauturi carbogazoase, fie ele si dietetice

Sindromul metabolic este o afectiune caracterizata prin obezitate, hipertensiune arteriala si rezistenta la insulina si poate duce la afectiuni cardiace, accident vascular cerebral si insuficienta renala. Pana in prezent, cercetarile si avertismentele s-au construit in jurul continutului ridicat de zahar pe care il au bauturile carbogazoase. Studiul de fata a urmarit o evaluare a participantilor cu varsta de 50 de ani si fara probleme cu inima, la inceperea cercetarii. La finalul evaluarii, expertii au constatat ca subiectii care au obisnuit sa consume 1-2 bauturi carbogazoase prezinta un risc marit cu 48% de sindrom metabolic.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Oana pe 27 Iul 2007, 12:56
    da

    Aceasta stire este foarte interesanta.Chiar nu mi-am dat seama ca niste bauturi carbogazoase pot provoca asemenea afectiuni.Aveam idee doar pt cateva dintre ele.Bravo!Tineti-o tot asa.Toate stirile sunt interesante si utile.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod