Atentie la greutatea femeii insarcinate!

Greutatea femeilor insarcinate poate avea legatura cu riscul de cancer de testicule la nou-nascut, atunci cand va fi adult, sustine un studiu norvegian. Femeile care au cateva kilograme in plus in primul trimestru de sarcina secreta o cantitate mai mare de estrogen. El este transferat de la mama la fat prin placenta, cauzandu-i acestuia aparitia cancerului la testicule, la maturitate. "Expunerea fatului la o cantitate mare de estrogen in primul trimestru de sarcina reprezinta un risc crescut ca baiatul sa dezvolte cancer de testicule mai tarziu", explica dr.
Tom Grotmol in revista International Journal of Cancer. Cercetatorii au studiat fisele medicale ale tuturor femeilor care au nascut in Oslo, in perioada 1931-1955. Au fost analizati 1.790 de barbati diagnosticati cu cancer de testicule, ei avand varste cuprinse intre 21 si 45 de ani. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca exista o legatura intre acest tip de cancer la barbati si greutatea mamei. Studiul atrage astfel atentia ca alimentatia dezechilibrata si obezitatea sunt cauze ale cancerului de testicule.
(Oana Antonescu) RISC "Expunerea fatului la o cantitate mare de estrogen in primul trimestru de sarcina reprezinta un risc crescut ca baiatul sa se imbolnaveasca de cancer de testicule la maturitate" - dr. Tom Grotmol, in revista International Journal of Cancer
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod