Atentie la aditivii nocivi din medicamentele pentru copii

Mare atentie la medicamentele pe care i le administrezi copilului tau, deoarece s-a descoperit ca acestea ar putea contine aditivi nocivi care au fost interzisi in alimentatia si bauturile copiilor sub 3 ani

Publicatia The Food Magazine din Marea Britanie a examinat 41 de medicamente admnistrate de obicei copiilor sub 3 ani si a descoperit ca numai unul singur era lipsit de aditivi nocivi (coloranti, conservanti si indulcitori). Este interzisa utilizarea indulcitorilor, a colorantilor si a conservantilor in alimentele si bauturile copiilor sub 3 ani.
Numai aditivii strict necesari din punct de vedere tehnologic si care nu prezinta niciun risc pentru sanatate sunt admisi in alimentatia copiilor. Efectele adverse posibile sunt: iritatii la nivel ocular sau al epidermei, diverse probleme stomacale si diaree. "In vreme ce multi dintre copii vor putea consuma in siguranta aceste medicamente, altii care prezinta alergie la acesti aditivi se vor confrunta cu efectele adverse ale acestora. Este timpul ca acesti aditivi sa fie inlocuiti cu alternative naturale", sustin cercetatorii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • clujanca pe 28 Dec 2012, 14:53
    Aditivi nocivi la copii

    Nepotelul meu are 4 ani si 5 luni. Ce medicamente pentru copii contin aditivi nocivi? E alergic, raceste destul de des, mai ales cand frecventeaza gradinita. Altfel e normal dezvoltat, si fizic, si intelectual. Ce anume sa nu-i administram, cand e bolnavior, dar si de ce alimente sa ne ferim in prepararea hranei lui? Va multumesc anticipat pentru raspuns!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod