Astazi s-a intrunit Comitetul de Coordonare pe probleme de gripa noua

La solicitarea ministrului Sanatatii, dr. Ion Bazac, astazi s-a intrunit Comitetul de Coordonare pe probleme de gripa noua al Ministerului Sanatatii.
Comitetul de Coordonare a decis sa solicite reprezentantilor Politiei de Frontiera atentie sporita la completarea formularelor de catre cei care sosesc pe rutele aeriene din tarile afectate: Australia, Marea Britanie si Spania. In acelasi timp, raman valabile masurile luate, pana in prezent, pentru cetatenii care sosesc din SUA, Canada si Mexic, tari declarate de OMS cu numar mare de cazuri.

In plus, avand in vedere inceperea perioadei de concedii, Ministerul Sanatatii va solicita atentie sporita si la punctele de frontiera  din vestul tarii, unde exista un trafic intens dinspre tarile care au inregistrat cazuri multiple de imbolnavire cu A/H1N1.

Medicii l-au asigurat pe ministrul Sanatatii ca stocul de medicamente antivirale este suficient, pentru cele 16 cazuri de imbolnavire fiind consumate doar o foarte mica parte din acestea.


Specialistii au evaluat functionalitatea sistemului national de supraveghere si control, precum si capacitatea spitalelor de a acorda asistenta medicala cazurilor de imbolnavire. Pana in prezent, sistemul a functionat bine, fara probleme de fond. Astazi vor fi retransmise in teritoriu procedurile de actiune standard, pentru reteaua de epidemiologie, pentru reteaua spitaliceasca si pentru cea de urgenta, astfel incat aceste proceduri sa fie cunoscute, in amanunt, de toti angajatii din sistem, de la brancardier pana la medicul primar, seful de sectie sau directorul de spital.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod