Asistenta de la Giulesti, retinuta pentru 24 de ore

Facebook Twitter Comenteaza
Asistenta de la Giulesti, retinuta pentru 24 de ore

Asistenta medicala de la Maternitatea Giulesti a fost retinuta pentru 24 de ore de catre Parchet, sub acuzatiile de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa.

 

Astazi, magistratii Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti urmeaza sa formuleze o propunere de arestare preventiva pe numele acuzatei care risca intre 2 si 7 ani de inchisoare.


"Procurori ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus pe 23 august 2010, inceperea urmaririi penale fata de Cirstea Florentina Daniela, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa.

La aceeasi data, procurorii au dispus retinerea invinuitei pe o perioada de 24 de ore, urmand a fi formulata propunere de arestare preventiva, ce urmeaza a fi solutionata de magistratii Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti", precizeaza intr-un comunicat de luni Biroul de presa al Ministerului Public.

Potrivit procurorilor Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, din probele existente pana acum a reiesit faptul ca angajata Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. dr. Panait Sarbu” nu si-a indeplinit atributiile de serviciu stabilite in fisa postului, in sensul ca nu a supravegheat in permanenta nou-nascutii aflati in salonul de "terapie intensiva”. "Prin faptul ca a parasit in mod nejustificat salonul, a facut imposibila sesizarea momentului izbucnirii incendiului si luarea masurilor de evacuare a nou-nascutilor.
Consecinta incalcarii indatoririlor profesionale a fost una extrem de grava, avand in vedere faptul ca incendiul a condus la decesul a cinci nou-nascuti si la vatamarea altor sase"
, se arata in comunicatul de presa emis.

 

Credit foto: Razvan Chirita / Mediafax Foto

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod