Anumite medicamente determina schimbari de retina

Organismul tau se schimba. Asta o stiai deja. Dar te gandeai ca pana si cu retina se poate intampla acelasi lucru? Ei bine, da, este posibil daca urmezi tratamente cu diferite medicamente.
Schimbarile la nivelul retinei pot interveni daca urmezi o medicatie pentru afectiuni cum sunt colagenozele (afectiuni sistemice manifestate prin proliferarea anormala a tesutului conjunctiv) si bolile reumatice pentru o perioada indelungata de timp. Tratamentul (hormonal) in cazul cancerului de san sau cu interferon-alfa pentru hepatita B si C poate afecta vascularizarea ochiului.

"De obicei, pacientii care urmeaza unul dintre aceste tratamente ar trebui sa faca un control la fiecare sase luni" te sfatuieste Dr.
Ionut Costache, specialistul oftalmolog Bausch & Lomb.

In prima instanta ar trebui sa te puna in garda modificarile la nivelul pigmentarii. Pe parcurs vor aparea si tulburari de acuitate vizuala. Tratamentul consta in intreruperea medicatiei care a generat boala. Dar asta nu garanteaza incetarea din evolutie a bolii. Deteriorarile care pot interveni sunt ireversibile, de aceea este foarte important sa ai grija de ochii tai.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod