ANPP sprijina campania Ziua Europeana Impotriva Obezitatii

Facebook Twitter Comenteaza
ANPP sprijina campania Ziua Europeana Impotriva Obezitatii

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor (ANPP) se alatura campaniei independente Ziua Europeana Impotriva Obezitatii (ZEIO) in vederea constientizarii publicului cu privire la excesul ponderal si recunoasterea obezitatii ca fiind o afectiune cronica.

"Astfel de initiative trebuie incurajate si sprijinite de catre organizatiile de pacienti. La nivel european, organizatii de pacienti si organizatii medicale s-au reunit si au tras un semnal de alarma fata de obezitate, o afectiune cu incidenta in crestere, care genereaza riscuri suplimentare si complicatii, de exemplu, pentru pacientii pe care noi ii reprezentam.
In Romania, specialistii, autoritatile, organizatiile neguvernamentale si mass media trebuie sa identifice actiunile cele mai potrivite pentru a informa si educa corect publicul despre obezitate si pentru a-i ajuta pe oameni sa isi controleze mai bine greutatea"
, a declarat Vasile Barbu, Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor.

Scopul campaniei Ziua Europeana impotriva Obezitatii (ZEIO) este de a face cunoscute la nivel european implicatiile obezitatii, de a informa si educa despre un stil de viata sanatos si de a spriji persoanele supraponderale si obeze sa isi controleze greutatea si sa isi imbunatateasca starea de sanatate.
Comunitatea ZEIO urmareste recunoasterea oficiala a acestei initiative si derularea cu succes a primei campanii de constientizare ZEIO, marcata in 22 mai 2010 in toate statele europene.

Ca urmare a asocierii cu proiectul european ZEIO, membrii afiliati ANPP pot urmari evolutia campaniei la nivel national si european si se pot implica in derularea acesteia prin accesarea site-ului campaniei www.obesityday.eu, completarea chestionarului online disponibil si in limba romana si participarea la activitati care vor fi organizate de sustinatorii campaniei in Romania.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod