Al 21-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie

Facebook Twitter Comenteaza
Al 21-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie

Societatea Romana de Pneumologie organizeaza in perioada 9-12 iunie 2010 cel de-al 21-lea congres anual al societatii.

 

Tema principala a congresului este “Plamanul – parte a unui intreg”, iar printre cele mai importante subiecte abordate in cadrul congresului se vor numara: tromboza si hipertensiunea pulmonara, endoscopia pulmonara in diagnosticarea neoplasmului pulmonar, explorarea plamanului, reabilitarea pulmonara  si patologie „indoor", bolile autoimune si patologia pulmonara, manifestari pulmonare in bolile metabolice si endocrine, astmul bronsic la copil.

Tema evenimentului a fost aleasa in concordanta cu desemnarea anului 2010 ca fiind Anul Plamanului de catre Forumul International al Societatilor Respiratorii.
 
„Am convingerea ca acest congres va genera un bogat program stiintific, care sa ofere informatii complexe si competente cu privire la metodele de diagnosticare si tratament a afectiunilor pulmonare.

De asemenea, imi doresc ca acest eveniment sa reuneasca medici, oamenii de stiinta si pacienti intr-un cadru interactiv, in care sa fie dezbatute subiecte de interes cu privire la sanatatea plamanului”, a declarat prof. univ. dr. Florin Mihaltan, presedintele congresului.

De asemenea, la congres vor fi premiati medicii rezidenti si specialistii pana in 35 de ani care au solutionat cele mai interesante cazuri din domeniul pneumologiei pe parcursul anului 2009. Cazurile castigatoare vor fi selectate din cadrul tuturor prezentarilor inscrise in concursul „Cazul anului”, organizat de Societatea Romana de Pneumologie.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod