21 martie - Ziua Internationala a Sindromului Down

Din 2006 data de 21 martie a fost aleasa de catre Down Syndrome International (DSI) ca Zi Internationala a Sindromului Down pentru a simboliza unicitatea persoanelor cu aceasta afectiune constand in triplarea (trisomia) cromozomului 21.
Anul acesta manifestarile din Bucuresti vor fi organizate de Asociatia Sindrom Down Bucuresti in parteneriat cu Asociatia Up Down, Asociatia Caritas Bucuresti si Asociatia Clubul Micii Campioni.

Programul evenimentelor este urmatorul:
  • Vineri, 20.03.2009, ora 13.00 - Conferinta de presa la Primaria sectorului 4 Bucuresti, Bd. George Cosbuc, nr. 6-16, Sala de consiliu.
  • Sambata, 21.03.2009, intre orele 9.00 si 12.00 - Competitie sportiva in Parcul Tineretului; intrarea de la intersectia Blv.
    Tineretului cu Blv. Dimitrie Cantemir - in zona Statiei de metrou Tineretului. Actiunea se desfasoara in parteneriat cu Special Olympics si are in vedere manifestari sportive la care sa participe persoanelor cu Sindrom Down. Toti participantii la concurs vor primi medalii si diplome din partea Special Olympics.
  • Sambata, 21.03.2009, la ora 11.00 - Clubul Micii Campioni va gazdui o ora demonstrativa de activitate acvatica ce va fi sustinuta de copiii cu Sindrom Down. Invitatii sunt asteptati incepand cu ora 10.45.
    Clubul Micii Campioni este situat in Str. Strabuna nr. 26, sector 1.
  • Sambata, 21.03.2009, la ora 17.00 - Balonul copiilor si Party in Parcul Herastrau, intrarea din Sos. Nordului; pentru copiii cu Sindrom Down - Invitat Special - DJ. Gaby.

In cadrul evenimentelor se va lansa numarul 3 al revistei "Sindromul Down in Romania", editat de Asociatia Up Down si se vor distribui bratari ale campaniei
"Exista un drum catre o viata normala", realizata in parteneriat cu Compania Nationala Posta Romana.

Mai multe detalii legate de activitati puteti gasi la adresa: www.sindromdown.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod