Trei remedii eficiente pentru pielea foarte uscată

Uleiul de jojoba sau de cocos, presate la rece, sunt câteva dintre soluţiile cele mai bune pe care le poţi folosi după exfoliere pentru o hidratare perfectă.


Dacă ai probleme cu pielea uscată trebuie să ştii care sunt cele mai hidratante soluţii unturi vegetale pe care te poţi baza la nevoie.

Un pas important pentru a scăpa de pielea foarte uscată este acela de a te exfolia cu regularitate, deoarece astfel îndepărtezi celulele moarte de la suprafaţa pielii şi unturile vegetale o vor hidrata mai bine.

Iată care sunt cele mai bune uleiuri şi unturi vegetale, nerafinate pe care te poţi baza:

1.

Untul de shea

Este cel mai potrivit pentru sezonul rece şi atunci când simţi că orice altă cremă de corp nu-şi mai face efectul. Untul de shea este o grăsime de natură vegetală obţinută din nucile arborelui karite (shea). În stare pură are un miros specific şi destul de puternic la aplicare, însă acesta dispare treptat pe măsură ce este absorbit în piele. Dacă nu te împaci cu mirosul lui poţi să-l combini cu câteva picături de ulei esenţial sau să-l foloseşti pe cel dezodorizat.

Este recomandat să masezi untul de shea imediat după ce ai ieşit din duş.

2. Uleiul de cocos nerafinat, presat la rece

Este preferatul meu, însă nu-l simt la fel de hidratant precum untul de shea. Prefer să-l folosesc primăvara, toamna şi vara, iar în timpul iernii să apelezi la untul de shea care este mult mai hidratant pentru pielea mea. Uleiul de cocos nerafinat are un miros puternic de nucă de cocos cu care te învăluie şi se absoarbe destul de rapid în piele. Îmi place să-l folosesc în special pentru ten, deoarece hidratează şi conferă strălucire şi prospeţime pielii.

3.

Uleiul de jojoba presat la rece

Uleiul de jojoba echilibrează secreţia de sebum, nu blochează porii şi nu favorizează acneea. De aceea, el poate să fie folosit pentru orice tip de ten, hidratându-l perfect. Acest ulei se extrage din seminţele arborelui de jojoba (Simmondsia chinenis), are o consistenţă de ceară care la temperatura camerei devine lichidă şi este foarte hidratant pentru corp.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod