Seminţele de cânepă, utile în zilele de post. Ce conţin?

Constituie o sursă bună de proteine atunci când nu consumi carne şi pot să fie folosite într-o sumedenie de reţete. Descoperă-le beneficiile!


Cânepa o găsim sub formă de seminţe decorticate, ulei, făină sau pudră proteică. Sunt uşor de folosit pentru a prepara lapte vegetal ca substitut pentru cel de vacă, amestecându-le în blender cu o cantitate dublă de apă, puţină sare şi curmale (dacă preferi varianta dulce). Iată câteva dintre cele mai uşoare întrebuinţări ale seminţelor decorticate de cânepă.

Cum să foloseşti seminţele de cânepă?

1.

La micul dejun amestecate cu cereale integrale sau granola
2. Poţi să faci lapte vegetal. Adaugă în blender o cană cu seminţe de cânepă şi trei căni cu apă pe care le amesteci bine până când obţii un lapte cremos. Poţi să adaugi miere de albine sau curmale pentru a-l îndulci.
3. Pentru a prepara batoane din nuci, fructe uscate şi fulgi de ovăz.
4. Pentru smoothie-uri sănătoase.
5. Presăra-te peste salate de crudităţi.
6. Pentru pateuri vegetale.
7. În pâinea făcută în casă.

De ce să mănânci seminţe de cânepă? Ce conţin ele?

- proteine;
- acizi graşi omega 3 şi omega 6, în raportul ideal şi care menţin sănătatea inimii;
- calciu;
- magneziu;
- fibre;
- fier;
- fosfor;
- sodiu;
- vitamina E.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod